Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Ώρα εκλογών . . . . . .

                                    H «ώρα της κρίσης» για τους υποψήφιους  .


 
Ο χρόνος κυλάει αντίστροφα για την κατάρτιση των συνδυασμών των υποψηφίων δημάρχων και περιφερειαρχών .
Βάσει των εγκυκλίων του υπουργείου Εσωτερικών , η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων των υποψηφιοτήτων , ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα της ερχόμενης Κυριακής , 27 Απριλίου .
Μέλη παρατάξεων εκτιμούν πως τη συγκεκριμένη στιγμή θα ξεκαθαρίσει πλήρως το τοπίο γύρω από τους διεκδικητές των κατά τόπους θώκων , προειδοποιώντας πως θα υπάρξουν υποψήφιοι δήμαρχοι οι οποίοι δεν θα μπορέσουν συμπληρώσουν το ψηφοδέλτιό τους . Περαιτέρω εκτιμούν πως ακόμα και «βαριά» ονόματα της Αυτοδιοίκησης θα «αγκομαχήσουν» έως την πλήρη κατάθεση των ονομάτων που στελεχώνουν το ψηφοδέλτιό τους .
Όπως και να έχει, η ερχόμενη Κυριακή, για πολλούς θα είναι η «ώρα της κρίσης» .
Για να εξυπηρετηθούν οι συνδυασμοί , τα Πρωτοδικεία της χώρας θα μείνουν ανοιχτά όλο το Σαββατοκύριακο .
Η σχετική εγκύκλιος ορίζει ότι οι Γενικοί Γραµµατείς των Αποκεντρωµένων ∆ιοικήσεων της χώρας οφείλουν να µεριµνήσουν , ώστε τα Πρωτοδικεία της περιφέρειάς τους να παραµείνουν ανοικτά από το πρωί ως τις 12 τα μεσάνυχτα στις επόμενες εξής ημερομηνίες :
- Σάββατο 3 Μαΐου 2014, κατά την οποία ενεργείται η ανακήρυξη των συνδυασμών από το Πρωτοδικείο .
-  Σάββατο 10 Μαΐου 2014 , κατά την οποία μπορεί να υποβληθεί παραίτηση υποψηφίου .
- Πέµπτη 22 Μαΐου 2014 , κατά την οποία λήγει η προθεσμία επίδοσης στο αρμόδιο δικαστήριο της, τυχόν, δήλωσης παραίτησης από την υποψηφιότητα σε περίπτωση επαναληπτικής ψηφοφορίας .
- Παρασκευή 23 Μαΐου 2014 , κατά την οποία λήγει η προθεσμία επίδοσης στο Πρωτοδικείο της δήλωσης νέου υποψηφίου δημάρχου , σε αντικατάσταση αυτού που παραιτήθηκε ή απεβίωσε .
Ακόμη , οι Δηµόσιες Οικονοµικές Υπηρεσίες (∆ΟΥ) της έδρας των Πρωτοδικείων θα πρέπει να παραµείνουν ανοικτές το Σάββατο 26 και τη Κυριακή 27 Απριλίου 2014 , την Παρασκευή 16 Μαΐου 2014 και την Παρασκευή 23 Μαΐου 2014 µέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα .
Πηγή: aftodioikisi.gr
Thessalianews .

Δεν υπάρχουν σχόλια: