Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Ποιός Ε-65 ; ; ; ; ; Μιά χαρά θα είναι και ο Δομοκός ! ! ! ! ! .

ΔΙΠΛΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΑΠΟ ΤΡΙΚΑΛΑ ΜΕΧΡΙ ΔΟΜΟΚΟ .
  ΔΙΠΛΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΑΠΟ ΤΡΙΚΑΛΑ ΜΕΧΡΙ ΔΟΜΟΚΟ
Επανεκκίνηση εργασιών στην Εθνική Οδό Ν. Μοναστήρι-Σοφάδες, μετά την έγκριση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας για την υπογραφή σύμβασης κατασκευής.
Παράλληλα όπως κατ’ επανάληψη έχει αναφέρει σε ρεπορτάζ του το trikalavoice.gr  συνεχίζονται τα έργα στην εθνικό οδό Τρικάλων-Καρδίτσας και αναμένεται να παραδοθούν στους επόμενους μήνες οι παρακάμψεις Ριζοβουνίου και Αρτεσιανού. Έτσι οι μετακινήσεις μας από και μέχρι τις στροφές του Δομοκού θα γίνονται από έναν ασφαλή πλέον δρόμο.
 Όσον αφορά την Εθνική Οδό Ν. Μοναστήρι-Σοφάδες προϋπολογισμού 10,8 εκατ. Ευρώ, το έργο ξεκινά και πάλι. Συγκεκριμένα το έργο μετά την έγκριση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού συμβασιοποιείται, μέσα στις επόμενες ημέρες, ώστε να ξεκινήσει και πάλι η κατασκευή του.
«Πρόκειται για ακόμα ένα μεγάλο οδικό έργο στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, που εισέρχεται στη φάση της υλοποίησης», δήλωσε ο κ. Κ. Αγοραστός και συνέχισε: «Ως αιρετή περιφερειακή αρχή θέσαμε εξ’ αρχής ως έναν από τους στόχους μας να παρέμβουμε αποφασιστικά στον τομέα της οδικής ασφάλειας, της βελτίωσης της καθημερινότητας για όλους τους Θεσσαλούς καθώς και την διευκόλυνση της επικοινωνίας των ανθρώπινων κοινοτήτων. Το συγκεκριμένο έργο, παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε κατά το παρελθόν, καταφέραμε να το ξεμπλοκάρουμε ώστε να πάρει το δρόμο της υλοποίησης. Στόχος μας είναι η ολοκλήρωση του άξονα Σοφάδες – Νέο Μοναστήρι, που θα συνδέει με ένα σύγχρονο και ασφαλές οδικό δίκτυο τις Περιφέρειες Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας. Παράλληλα με το έργο αυτό ενισχύουμε θέσεις εργασίας και στηρίζουμε την τοπική οικονομία και κοινωνία».
Αντικείμενο του έργου είναι η ολοκλήρωση της αρχικής εργολαβίας που κηρύχθηκε «έκπτωτη» και αφορά σε διαπλάτυνση - ανακαίνιση του υπάρχοντος οδικού τμήματος από Χ.Θ. 9+274,59 έως Χ.Θ. 17+815,35 στον Άξονα Εθνικής Οδού Ν.Μοναστήρι – Σοφάδες.Πρόκειται για τμήμα της Εθνικής Οδού Λαμίας – Καρδίτσας και οι εργασίες στοχεύουν στη βελτίωση των γεωμετρικών και ποιοτικών χαρακτηριστικών της οδού και την εναρμόνισή τους με τις ισχύουσες προδιαγραφές. Οι εργασίες θα κατασκευαστούν με βάση την εγκεκριμένη οριστική μελέτη οδοποιίας με όποιες τροποποιήσεις έχουν εγκριθεί και την εγκεκριμένη τροποποίηση της τυπικής διατομής. Με αυτή την εργολαβία προβλέπεται να κατασκευαστούν:
Ειδικότερα προβλέπεται πλήρης κατασκευή του έργου με διατομή 16,5/18 στην αρτηρία και με πλήρεις εργασίες, παράλληλο αγροτικό οδικό δίκτυο, κατασκευή ισόπεδων κόμβων στη θέση Γεφύρια και στη θέση Αγ. Βησσάριος, με πλήρεις εργασίες χωματουργικών, τεχνικών, οδοστρωσίας, ασφαλτικών και σήμανσης, ηλεκτροφωτισμού και πρασίνου – φυτεύσεων.
Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η Δ/νση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με κύριο του έργου την Περιφέρεια Θεσσαλίας.Το ποσό της προς υπογραφή Σύμβασης είναι 6.969.618,75 ευρώ με ΦΠΑ. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Πλέον αναμένεται η σύναψη της σύμβασης με τον ανάδοχο που προέκυψε μετά τον διεξαχθέντα διαγωνισμό, για την έναρξη υλοποίησής του .
Trikalavoice.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: