Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Για το κακό μάτι . . . .

ΚΑΚΟ ΜΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΔΕΙ . . . . . .
ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΤΟΥ ΦΟΡΕΣΑΝΕ ΚΑΙ " ΧΑΪΜΑΛΙ " ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ . . . .


ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΜΑΤΙ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΕΊΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΑΚΟΠΡΟΑΙΡΕΤΟ ΚΑΙ ΚΑΚΟΒΟΥΛΟ ΓΕΓΟΝΟΣ . 

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Λαφίνα : Μεταμόρφωση του Σωτήρος .

Πλήθος Λαφινιωτών αλλά και κάτοικοι από τα γύρω χωριά , τίμησαν τον εορτασμό της Μεταμόρφωσης  Του Σωτήρως που τελέστηκε στο ομώνυμο ξωκλήσι . Φέτος στον εορτασμό της Σωτήρος το κλίμα ήταν βαρύ μιας και έλειπαν άτομα που η παρουσία τους ήταν  σημείο αναφοράς για τη Λαφίνα .




 
Και του χρόνου να είμαστε καλά .

Μέχρι το Ρούδι . . . . . . .

Η παρέα του Παναγιώτη Τσέλιου και του Πρώην Προέδρου της διευρυμένης Κοινότητας Νεράιδας Ηλία Καραγιώργου το έβαλαν σκοπό να φτάσουν ένα Αυγουστιάτικο πρωινό , ανεβαίνοντας το ρέμα , μέχρι το Ρούδι .
Και οι φωτογραφίες που μας έστειλε ο Πάνος αποδεικνύουν ότι τελικά τα κατάφεραν  . . . . . . . .



Και αφού πρώτα έκαναν το χατίρι στις παρακάτω κυρίες να τις αποθανατίσουν σε μερικές πόζες . . . .



Το χορευτικό της Νεράιδας στις εκδηλώσεις μνήμης, στο Κομμένο Άρτας .

Άριστες εντυπώσεις άφησε το χορευτικό της Νεράιδας στις εκδηλώσεις μνήμης που έγιναν στο μαρτυρικό χωριό Κομμένο της Άρτας. Το χορευτικό συμμετείχε σ’ αυτές τις εκδηλώσεις γιατί και στη Νεράιδα οι Γερμανοί άφησαν τα σημάδια της θηριωδίας και κτηνωδίας τους. Καίγοντας πάνω από το μισό χωριό, εκτελώντας πέντε ανυπεράσπιστους κατοίκους, καίγοντας ακόμα και το μοναστήρι της Αγίας Κυριακής, μαζί με εννιά τραυματίες αντάρτες που βρίσκονταν μέσα και εκτελώντας άλλους τέσσερις κατοίκους της περιοχής. Όλα αυτά συνέβησαν στις 31 Οκτωβρίου του 1943 .


Το νεοσύστατο χορευτικό της Νεράιδας χόρεψε αντιπροσωπευτικούς χορούς της περιοχής των Τζουμέρκων. Τραγούδια του έρωτα και της αγάπης. Γιατί ο έρωτας και η αγάπη είναι από τα ωραιότερα αγαθά που προίκισε η φύση τον άνθρωπο. Είναι η συνέχεια της ζωής, ακόμα και απέναντι στις κτηνωδίες και τη φρίκη του πολέμου. Στο τέλος το χορευτικό χόρεψε το τραγούδι «Για μένα βρέχουν τα βουνά», που προκάλεσε μεγάλη συγκίνηση. Ήταν αφιερωμένο στον τραγικό πατέρα, το Θόδωρο Μάλλιο, που οι Γερμανοί στις 16 Αυγούστου του 1943 δεν σεβάστηκαν τη χαρά του,τη χαρά της οικογενείας του, και τον εκτέλεσαν εν ψυχρώ μαζί με όλους τους καλεσμένους, και στη συνέχεια ένα ολόκληρο χωριό το μετέτρεψαν σε ολοκαύτωμα.


«Εδώ σωπαίνουν τα πουλιά, σωπαίνουν κι οι καμπάνες,
σωπαίνει κι ο πικρός Ρωμιός μαζί με τους νεκρούς του».

Η σφαγή του μαρτυρικού Κομμένου πέρασε στην ιστορία. Η μνήμη όμως καίει άκαυτη βάτος. Για να μαθαίνουν οι ηγέτες που κυβερνούν και να θυμούνται οι λαοί. Γιατί λαός που ξεχνάει δεν έχει μέλλον.
Μνήμη του λαού μου σε λένε Άγιο Κομμένο.
Η λαϊκή ζυγιά, με τον κορυφαίο έλληνα μουσικό, Νίκο Φιλιππίδη έπαιξαν το πρώτο μέρος λίγο χαμηλά. Σαν ένδειξη σεβασμού στη μνήμη των 317 αθώων θυμάτων. 
Σπύρος Νεραϊδιώτης .

Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Αγώνας junior .

Όπως πέρυσι , έτσι και φέτος , πριν το τουρνουά ποδοσφαίρου των μεγάλων , είχαμε τον αγώνα των junior μεταξύ των ομάδων της Νεράιδας και της Κορυφής .
Φέτος είχαμε την δυνατότητα στον αγώνα να παρακολουθήσουμε και να απολαύσουμε και την συμμετοχή του ασθενούς φύλλου .
Ο αγώνας ήταν συναρπαστικός με την ομάδα της Κορυφής λίγο πριν το τέλος να προηγείται με 3 - 1 .
Όμως η ομάδα της Νεράιδας κατάφερε να ισοφαρίσει και να στείλει τον αγώνα στην διαδικασία των Πέναλτι .
Εκεί η ομάδα της Κορυφής πιο εύστοχη κατάφερε να πάρει "το ροζ φύλλο αγώνα" . . . . . . .

 
ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΟΜΑΔΩΝ .
 

 

Στις παραλίες των Τρικάλων . . . .

Φρέσκιες ιδέες και προτάσεις καταθέτουν οι νέοι με τη διοργάνωση πάρτι στα πεντακάθαρα ποτάμια των ορεινών .

 

Οι φωτογραφίες είναι από την δικιά μας - Καπροϊτικη - παραλία , κάτω απ' τη γέφυρα της Λογγάς , όπου φέτος είχε την τιμητική της καθώς επί καθημερινής βάσης ήταν σχεδόν γεμάτη .
Και του χρόνου με περισσότερο κόσμο .
 


Τα νέα παιδιά δε, φοιτητές στη πλειοψηφία τους, άρχισαν να διοργανώνουν και River Party, σε μια προσπάθεια να αναδείξουν τις ασύγκριτες ομορφιές της περιοχής.
Πως θα σας φαινόταν αν κάνατε μια… βουτιά στα γάργαρα νερά των Τρικάλων και απολαμβάνετε τον καφέ, το ποτό ή το φαγητό σας, με φρέσκα ψάρια στα ορεινά των Τρικάλων;
Όχι, δεν έφεραν θάλασσα στα Τρίκαλα. Νέοι άνθρωποι όμως, με παραστάσεις από άλλες πόλεις (… και άλλες χώρες σε ορισμένες περιπτώσεις), με αγάπη μεγάλη για τον τόπο τους έρχονται να δείξουν έναν ξεχωριστό τρόπο ανάπτυξης για την περιοχή μας.
Πριν μερικά χρόνια, δειλά-δειλά άρχισαν να δημιουργούνται… πλάζ στη Μεσοχώρα και στη Τζούρτζια. Ο κόσμος ήταν μάλλον επιφυλακτικός στην αρχή και διστακτικός να βουτήξει στα πεντακάθαρα, μα κρύα, νερά του Ασπροποτάμου.
Χρόνο με το χρόνο άρχισε να προσαρμόζεται και πλέον γίνονται και επενδύσεις από επιχειρηματίες της περιοχής, οι οποίοι δημιουργούν χώρους εστίασης και καφέ στις «παραλίες» του ποταμού.
Τα νέα παιδιά δε, φοιτητές στη πλειοψηφία τους, άρχισαν να διοργανώνουν και River Party, σε μια προσπάθεια να αναδείξουν τις ασύγκριτες ομορφιές της περιοχής. Στο Βαθύρεμμα και στο Αρματωλικό… πάνε παραλία πια και ίσως ήρθε η ώρα και για τους ανθρώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να δουν πως μπορεί να στηριχθεί αυτή η προσπάθεια και να δώσουν στην περιοχή μια ώθηση ανάπτυξης. Μην ξεχνάμε πως οι … Γάλλοι έφτιαξαν παραλία στις όχθες του Σικουάνα, προσπαθώντας να κάνουν το Παρίσι να μοιάζει, λίγο έστω, με την Ελλάδα.
Εμείς έχουμε τις ομορφιές στα πόδια μας. Ας τις αξιοποιήσουμε. Φαντασία και θέληση να υπάρχει, έτσι ώστε να δώσουμε τόπο στις ιδέες που καταθέτει η νεολαία, βάζοντας όλοι μαζί το λιθαράκι της ανάδειξης των ομορφιών του νομού και της στήριξης των επιχειρηματιών .

Το βήμα του Ασπροποταμίτη .

Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ .

ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΠΕΡΙ ΒΙΒΛΙΟΥ» .

Το φεγγάρι κάνει βόλτα πάνω από τη λίμνη Ζηρού, την Παρασκευή το βράδυ
στις  31 Αυγούστου με μουσικοχορευτική βραδιά αφιερωμένη στην Ήπειρο.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Α΄ μέρος: 
Ώρα έναρξης :
20.00

Παρουσίαση της Ηπειρώτικης μουσικο-χορευτικής παράδοσης, με την ζυγιά του Γιάννη Ζιάκου (κλαρίνο) και Δημήτρη Αχνούλα (τραγούδι).
θα χορέψουν χορευτικά Συλλόγων της περιοχής.
Την επιμέλεια και παρουσίαση των λαογραφικών, ο Σπύρος Νεραϊδιώτης .

Β μέρος:
Ώρα έναρξης: 22.00

   Μουσικό ταξίδι με τον Δημήτρη Υφαντή (Τρίφωνο) και το συγκρότημά του.

Ο Δημήτρης Υφαντής, μέλος του συγκροτήματος «Τρίφωνο» μας υποδέχεται σε μια μοναδική μουσική παράσταση κατόπιν πρωτοβουλίας του συλλόγου «Περί βιβλίου» και με τη συμμετοχή όλων των πολιτιστικών συλλόγων του δήμου Ζηρού.
Ο Δημήτρης Υφαντής, υπακούοντας στο ένστικτο και την ανάγκη του, μάζεψε τους φίλους του και ετοίμασαν ένα πρόγραμμα, όπου τον πρώτο λόγο έχει η μουσική, ιδιαίτερα η παραδοσιακή, αφού αυτή τον εκφράζει. Ο ίδιος στη φωνή αλλά και στο ούτι, το μαντολίνο, το τσουμπούς, την τσουκομαντούρα και το καβάλ, ο Σωκράτης Καραβίδας στο πιάνο και υπεύθυνος ορχήστρας, ο Νίκος Τάσσης στο κλαρίνο, ο Κώστας Καραπάνος στο βιολί και ο Μιχάλης Σκόρδος (απόφοιτος του τμήματος παραδοσιακών οργάνων – Τ.Ε.Ι. Άρτας) στα κρουστά (μεταξύ των οποίων ντέφι, ρεκ,      νταούλι, στάμνα).
   Οι επιλογές ποικίλουν. Ο Δημήτρης μπερδεύει μοναδικά τα τραγούδια του, αλλά και τραγούδια που ο ίδιος αγαπάει άλλων ερμηνευτών και δημιουργών όπως ο Μίκης Θεοδωράκης κι ο Γιάννης Μαρκόπουλος. Τραγούδια διασκευασμένα ή μη, περισσότερο ή λιγότερο γνωστά, τραγούδια και μουσικές από την Ανατολή μέχρι την  Ήπειρο κι από την Κρήτη ως τη Θράκη.
 Ας συναντήσουμε λοιπόν μια νύχτα με φεγγάρι αυτό τον μουσικό κόσμο, που έχει σκοπό να μας δείξει πόσο πλούσια και γλυκόλαλη είναι η παραδοσιακή μουσική. Την Παρασκευή 31 Αυγούστου, στις 8.00 το βράδυ, στην πρώην Παιδόπολη Ζηρού, δίπλα στη λίμνη .

Είσοδος ελεύθερη .

Δυνητική ώρα προσέλευσης 6μ.μ. Περιήγηση-ξενάγηση στο χώρο, έκθεση φωτογραφίας, προβολή βίντεο με ιστορικό περιεχόμενο .

από το Δ.Σ.

Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

ΠΡΟΣΟΧΗ .

Αυτοκίνητο «Θέρισε» αγελάδα στα Τρίκαλα . . . .
 
                                                         ( Φωτο : Τάκης Λιάπης ) .
 
Σφοδρή σύγκρουση σημειώθηκε χθες στις 10 το βράδυ μεταξύ ΙΧ επιβατικού αυτοκινήτου και … αγελάδας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του trikalanews.gr από την σύγκρουση το ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο υπέστη σημαντικές υλικές ζημιές χωρίς ωστόσο να τραυματιστούν οι επιβαίνοντες, ενώ η αγελάδα μας άφησε χρόνους.
Το τροχαίο αυτό ατύχημα σημειώθηκε στην επαρχιακή οδό Ελάτης - Περτουλίου.
Trikalanews .
Υ.Γ.
Και ο ορεινός όγκος της Γκρόπας θέλει μεγάλη προσοχή γιατί καθ όλη την διάρκεια της ημέρας κυκλοφορούν , ( τα κατά τα άλλα συμπαθή τετράποδα ) , αμέριμνα μέσα στη μέση του δρόμου , με αποτέλεσμα  οι οδηγοί που διασχίζουν τον οδικό άξονα Τρικάλων - Άρτας και δεν γνωρίζουν την κατάσταση , να διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο . 

Έφυγε από κοντά μας .

Έφυγε από κοντά μας στις 9 Αυγούστου ο συγχωριανός μας Γεώργιος Ευαγγ. Χονδρός ( Χρηστάκης ) μετά από άνιση μάχη με την επάρατη νόσο σε ηλικία 58 ετών .
Η νεκρώσιμη ακολουθία έγινε την επομένη στο χωριό μας , και η σορός του αναπαύεται στα πάτρια εδάφη .
Από εμάς τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του (αφήνει πίσω του 4 παιδιά ) , και ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει .

Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ . . . .

                                       ΚΑΙ ΟΜΩΣ .
ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ . . . . .








Φωτογραφίες : Απ.Τζοκας .

Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Λεφτά υπάρχουν . . . .

Τελικά όπως φαίνεται λεφτά υπάρχουν στην Ορεινή μας Πατρίδα!!!
Και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι το ετήσιο ενοίκιο του εκκλησιαστικού καταστήματος της Νεράιδας, σε πληστηριασμό που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Νεράιδα, έφτασε στο εξωφρενικό ποσό των 12300,00 ευρώ ετησίως!!!
Ναι, καλά το διαβάζετε , 12300,00 ευρώ ή 1025,00 ευρώ το μήνα.
Τελευταία πλειοδότης ανεδείχθη η Πόπη και Θωμάς οι οποίοι όπως πληροφορούμαστε μετά τον Οκτώβριο εγκαταλείπουν τον Αετό.
Τελικά βγάζουν τόσα πολλά λεφτά τα καταστήματα στα χωριά μας; Γιατί και στο Παχτούρι παρά την υπολειτουργία του καταστήματος τα τελευταία χρόνια ο προηγούμενος ενοικιαστής του στη δημοπρασία έφτασε το ενοίκιο στο ποσό στων 2400,00 ευρώ ετησίως. Άρα κονόμαγε...
Και στη Νεράιδα για να φτάσει τόσο ψηλά το ενοίκιο υπάρχει χρήμα...
Να επαγγέλματα τώρα με την ανεργία που μαστίζει τη χώρα μας.

Οι πρώτες Νέες θέσεις εργασίας προκύπτουν στο ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΜΑΓΑΖΙ ΤΟΥ ΑΕΤΟΥ...
Κι... έχει ο Θεός ! ! !

www.dovroi.gr

Νεράιδα : Το απόλυτο φαβορί . . . . . . του ποδοσφαιρικού τουρνουά .

Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η Νεράιδα κατέβηκε για να σηκώσει το κύπελλο  . . . . . .
Πιο οργανωμένη ομάδα , πιο στρωμένη ομάδα , πιο . . . . . ομάδα από τις υπόλοιπες .
Τα αποτελέσματα των ημιτελικών είχαν ως εξής :
Αετός - Λαφίνα : 0 - 1 .
Νεράιδα - Αρματωλικό : 4 - 3 .
Έτσι στον τελικό που έγινε στο καινούργιο γήπεδο του Αετού , είχαμε την αναμέτρηση της Λαφίνας με την Νεράιδα .
Η ομάδα της Νεράιδας θα μπορούσα να πω ότι από την αρχή φάνηκε ότι το ήθελε περισσότερο ,
και έτσι το τελικό 6 - 0 υπέρ της ήρθε φυσιολογικά .
Να δώσουμε τα συγχαρητήρια μας στους νικητές αλλά και στους ηττημένους καθώς ο αγώνας . . . . κέντρισε το ενδιαφέρον όλης της ορεινής πατρίδας και έτσι είχαμε προσέλευση κόσμου από όλα τα γύρω χωριά .
Μάλιστα την απονομή έκανε ο Δήμαρχος του δήμου Πύλης Κος Κ.Κουφογάζος .
Να ευχηθούμε και του χρόνου να είμαστε καλά , και να μαζευτούμε πάλι σαν ορεινοί έστω και σε ένα τουρνουά ποδοσφαίρου . Και ας βοηθήσει ο καθένας μας όπως μπορεί να κρατήσει αυτός ο θεσμός , γιατί ενδείξεις όπως η μη κάθοδος του Μυρόφυλλου σε όλους τους αγώνες ή η μη κάθοδος του Βαθυρέματος στον τελευταίο αγώνα των ομίλων δείχνει ότι πάει να ατονήσει κάτι καλό και ενδιαφέρον σημείο αναφοράς της ορεινής μας πατρίδας .
ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ . . . . .

Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Αποτελέσματα αγώνων συνέχεια . . . . .

Κατά την τελευταία αγωνιστική του τουρνουά ποδοσφαίρου στην ορεινή μας πατρίδα είχαμε τα ακόλουθα αποτελέσματα :
Α'ΟΜΙΛΟΣ .
Λαφίνα - Κορυφή 3 - 0 .
Νεράιδα - Μυρόφυλλο 3 - 0 (α.α.) .
Έτσι η βαθμολογία του ομίλου έχει ως εξής .
Νεράιδα  :  9 βαθμοί .
Λαφίνα  : 6 βαθμοί .
Κορυφή  : 3 βαθμοί .
Μυρόφυλλο  : 0 βαθμοί .

Β'ΟΜΙΛΟΣ .
Παχτούρι - Αετός 2 - 7 .
Αρματωλικό - Βαθύρεμα 3 - 0 (α.α.) .
Έτσι η βαθμολογία του ομίλου έχει ως εξής .
Αετός : 7 βαθμοί .
Αρματωλικό : 5 βαθμοί .
Παχτούρι : 2 βαθμοί .
Βαθύρεμα : 0 βαθμοι .

Έτσι αύριο στα ημιτελικά θα έχουμε τους αγώνες - αν μας το επιτρέψει ο καιρός .

Αετός - Λαφίνα .
Νεράιδα - Αρματωλικό .

ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΕΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ .

Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Τα πρώτα αποτελέσματα των αγώνων . . . . . . .

Το τουρνουά ποδοσφαίρου της ορεινής μας πατρίδας , κατά τις δύο πρώτες αγωνιστικές είχε τα ακόλουθα αποτελέσματα :
Σημ.: Στον Α όμιλο η ομάδα του Μυρόφυλλου δεν μπόρεσε τελικώς να συμμετάσχει , και έτσι έμειναν στον όμιλο τρεις ομάδες .
Α' ΟΜΙΛΟΣ .
Α αγωνιστική .
Νεράιδα - Κορυφή 7 - 1.
Λαφίνα - Μυρόφυλλο 3 - 0 ( α.α. ) .
Β αγωνιστική .
Κορυφή - Μυρόφυλλο 3 - 0 ( α.α. ) .
Νεράιδα - Λαφίνα 6 - 0 .

Β' ΟΜΙΛΟΣ .
Α αγωνιστική .
Αετός - Βαθύρεμα 7 - 0 .
Παχτούρι - Αρματωλικό 3 - 3 .
Β αγωνιστική .
Παχτούρι - Βαθύρεμα 3 - 2 .
Αετός - Αρματωλίκο 3 - 3 .

Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Μόνο οι προσλήψεις προσωπικού κατά πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο Πύλης Τρικάλων .

δημαρχειο πυλης
Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πύλης, παραβρέθηκαν 25 από τα 33 μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.
Παρόντα του Δημάρχου συζητήθηκαν συνολικά 19 θέματα εκ των οποίων το 1 εκτός ημερήσιας διάταξης και τα 18 θέματα της ημερήσιας διάταξης.
Οι αποφάσεις που πάρθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο ήταν οι εξής
• Ομόφωνα ο καθορισμός χώρων ετήσιας εμποροπανήγυρης στην Τ.Κ. Πύλης
• Ομόφωνα η παραχώρηση χώρου για τη στέγαση του μη αυτοτελούς γραφείου ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Πύλης – Τρικάλων
• Ομόφωνα η έγκριση της μελέτης, της διενέργειας της μεταφοράς και της ανάθεσης μεταφοράς μαθητών σε τρίτους με ανοιχτό διαγωνισμό.
• Ομόφωνα ο ορισμός μελών Διοικητικού Συμβουλίου της δημοτικής ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «Αξιοποίηση Δημοτικής ακίνητης περιουσίας– Μονομετοχική Δημοτική Α.Ε. Δήμου» .
• Ομόφωνα ο ορισμός Εκπροσώπων Φορέων ως μελών και Προέδρου του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών Δήμου .
• Ομόφωνα η έκδοση απαγορευτικής διάταξης βοσκής στο δημοτικό δάσος Καλογήρων .
• Ομόφωνα η αποδοχή της αίτησης του Κυνηγετικού Συλλόγου Πύλης για παραχώρηση έκτασης στην Τ.Κ. Λυγαριάς .
• Ομόφωνα η μείωση μισθώματος δημοτικού ακινήτου στην Τ.Κ. Πύλης (αίτηση της «Δημόκριτος – Γ. και Η. Γεωργομάνος Α.Ξ.Ε.Τ.Τ.Β.Ε.)
• Ομόφωνα η διαγραφή οφειλής δικαιώματος βοσκής οφειλέτη του Δήμου .
• Ομόφωνα η αποδοχή της απόφασης προέγκρισης δημοπράτησης και τον καθορισμό του τρόπου δημοπράτησης της πράξης με τίτλο «Δασοτεχνική διευθέτηση τμήματος συμβάλλοντα Βαθυρεμιώτη στη θέση «Κρυόβρυση» του Δ.Δ. Βαθυρέματος» .
• Ομόφωνα η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου Πύλης και Δ.Ε.Υ.Α. Πύλης για την εκτέλεση της πράξης «Αντικατάσταση εξωτερικού δικτύου ύδρευσης στην Τ.Κ. Νεραϊδοχωρίου».
• Ομόφωνα η υποβολή αίτησης ένταξης και χρηματοδότησης της πράξης «Διευθέτηση χειμαρρώδους ρεύματος (κλάδου) Καλογήρων» στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Θεσσαλία – Στερεά Ελλάδα – Ήπειρος».
• Ομόφωνα η έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου «Κατασκευή τοίχου αντιστήριξης στο Τ.Δ. Πιαλείας» .
• Ομόφωνα η έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου «Κατασκευή γηπέδου μπάσκετ και ηλεκτροφωτισμός στο Τ.Δ. Πηγής» .
• Ομόφωνα η έγκριση του 2ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών του έργου «Συντήρηση – αποκατάσταση παλαιού πέτρινου δημοτικού σχολείου Δ.Δ. Αγίου Βησσαρίωνα» .
• Ομόφωνα η έγκριση μετακίνησης Δημάρχου, Αντιδημάρχων, στην Αθήνα .
• Ομόφωνα η απόρριψη της αίτησης του Εκπολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Φήκης για χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης .
Κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε τον προγραμματισμό προσλήψεων προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, έτους 2012 και τον προγραμματισμό προσλήψεων προσωπικού με σύναψη συμβάσεων μίσθωσης έργου, έτους 2012 .
Trikalanews .

Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Ξανάρχισαν οι εργασίες στα Τέμπη . . . . . . . όχι όμως στον Ε65 .



Η εξεύρεση λύσης στην ολοκλήρωση των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων αποτελεί μονόδρομο για την κυβέρνηση καθώς αν το θέμα δεν λυθεί μέχρι το τέλος του έτους τότε αρχίζουν τα πολύ δύσκολα, καθώς θα αρχίσουν να καταπίπτουν οι ρήτρες που υπάρχουν για τα μεγάλα αυτά έργα.
Το παρήγορο πάντως για τη Θεσσαλία είναι ότι άρχισαν ξανά οι εργασίες στα Τέμπη, καθώς , σύμφωνα με πηγές από τον αυτοκινητόδρομο Αιγαίου (Μαλιακός - Κλειδί), από την περασμένη Δευτέρα – μετά την έγκριση (από την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Υποδομών) 30 εκατομμυρίων ευρώ – άρχισαν και πάλι οι εργασίες.
Μεγάλα όμως είναι τα προβλήματα στην Ε65 (αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας) που αφορά κυρίως την Δυτική Θεσσαλία, καθώς πέρα από τη χρηματοδότηση ανέκυψε πάλι ζήτημα τους περιβαλλοντικούς λόγους για τα 42 χιλιόμετρα στη σύνδεση με την Εγνατία, στην περιοχή της Καλαμπάκας.
Η εικόνα είναι αποκαρδιωτική αφού σήμερα τα έργα έχουν σταματήσει στους τέσσερις από τους πέντε αυτοκινητοδρόμους της χώρας.
Ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης σε πρόσφατες δηλώσεις του (στο ραδιόφωνο του Σκάι) έκανε λόγο για καυτή πατάτα. «Αυτή είναι η πρώτη καυτή πατάτα που έχω να ασχοληθώ. Δεν γίνεται παρά να βρούμε μια άκρη μέχρι το τέλος της χρονιάς γιατί μετά θα ξεκινήσουν να πέφτουν ρήτρες» ανέφερε χαρακτηριστικά. Από το υπουργείο Ανάπτυξης έχει ήδη οριστεί διαπραγματευτής για το ξεμπλοκάρισμα των έργων. Πρόκειται για τον πρώην αντιπρόεδρο του ΣΕΒ Ευθύμιο Βιδάλη. Οι παραχωρησιούχοι θεωρούν ότι με το υπάρχον μοντέλο τα έργα δεν είναι βιώσιμα αφού οι τράπεζες δεν χορηγούν δάνεια.
Υπενθυμίζεται ότι η χρηματοδότηση έχει διακοπεί από τον Νοέμβριο του 2010. Οι τράπεζες ζητούν αύξηση των επιτοκίων δανεισμού (από 3,5% σε πάνω 6%) και εγγυήσεις. Έτσι, όπως λένε πηγές από τον χώρο των κατασκευαστών, ο αγώνας που θα δοθεί είναι για να βρεθούν ισοδύναμα μέτρα. Για παράδειγμα: παραχωρησιούχος ισχυρίζεται ότι υπάρχει δραματική μείωση της κυκλοφορίας και οι τράπεζες δεν δίνουν δάνεια πάνω από έναν χρόνο. Στην περίπτωση αυτή, όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μπαίνουν από την επιμήκυνση της παραχώρησης έως την αλλαγή του τεχνικού αντικειμένου .
Thessalianews .

Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Ο νέος ιατρός στη Μεσοχώρα .

Ο νέος αγροτικός γιατρός εγκαταστάθηκε στο Κοινοτικό Ιατρείο μας. Μετά από χρόνια απραξίας αυτός ο ιστορικός χώρος θα ξαναποκτήσει ζωή και λειτουργία. Ο νέος γιατρός μας, ο κ. Αγγελής Γεώργιος, θα εγκατασταθεί στη Μεσοχώρα, στον ωραίο και άρτιο χώρο του Νοσοκομείου Μεσοχώρας.
Με την ευκαιρία να κάνω ιδιαίτερη μνεία και να ευχαριστήσω όλες και όλους που βοήθησαν να καθαριστεί ο χώρος. Ειδικά τις: Αμαλία Καραθάνου, Αγγελική Γκάνια , Δήμητρα Παλιού και Κώστα Καραθάνο για την προσφορά εργασίας. Την Αριστέα Ηλία, την Τασία Γκάνια, την Αιμιλία Κόκκαλη και το Χρήστο Γεροβασίλη για την προσφορά υλικών καθαρισμού. Ο εθελοντισμός και η αλληλεγγύη είναι εκτός από ανθρώπινη αρετή και ανάγκη στην εποχή της βαθιάς κρίσης που ζούμε σε κάθε επίπεδο.
Σημαντική βοήθεια ήταν και το συνεργείο καθαρισμού που με παρέμβαση του Αντιδημάρχου κ Ηλία Λαμπρογιώργου στάλθηκε στο χωριό.
Καλωσορίζουμε το νέο μας γιατρό, του ευχόμαστε καλή διαμονή στη Μεσοχώρα και άριστη σταδιοδρομία στο λειτούργημά του. Η Κοινότητα θα είναι πάντα στο πλευρό του σε κάθε ανάγκη του για το καλό της τοπικής μας κοινωνίας .
Γιώργος Χονδρός .
Πρόεδρος Τ. Κοινότητας Μεσοχώρας .

www.mesochoranet.gr

Υ.Γ.
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΜΕΣΟΧΩΡΑΣ
ΤΡΙΤΗ :         6-8 το απόγευμα
ΤΕΤΑΡΤΗ :  9-13 πρωί. και 6-8 απόγευμα
ΠΕΜΠΤΗ :   6-8 απόγευμα
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ : 9-12 πρωί
Τις λοιπές ημέρες ο ιατρός θα επισκέπτεται τα χωριά ευθύνης του .

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ . . . ΚΑΙ ΩΡΑ ΓΙΑ ΜΠΑΛΑ . . . . . .

Έγινε χθες η κλήρωση για το τουρνουά ποδοσφαίρου που διοργανώνεται κάθε χρόνο στην ορεινή μας πατρίδα .
Από την κλήρωση οι δύο όμιλο που προέκυψαν είναι οι εξής :

Α ' ΟΜΙΛΟΣ :

ΛΑΦΙΝΑ
ΝΕΡΑΪΔΑ
ΚΟΡΥΦΗ
ΜΥΡΟΦΥΛΛΟ

Β' ΟΜΙΛΟΣ :

ΑΕΤΟΣ
ΠΑΧΤΟΥΡΙ
ΑΡΜΑΤΟΛΙΚΟ
ΒΑΘΥΡΕΜΑ

Οι αγώνες στον όμιλο μας  έχουν ως εξής :
Τετάρτη 8 Αυγούστου με Νεράιδα .
Πέμπτη 9 Αυγούστου με Μυρόφυλλο .
Παρασκευή 10 Αυγούστου με Λαφίνα .


Περισσότερες λεπτομέρειες για το τουρνουά προσεχώς .

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ . . . . . . .