Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2012

Και άλλα "σχέδια" για τον Εθνικό Δρόμο Τρικάλων - Άρτας .

Θετικές οι εξελίξεις για το έργο του Εσωτερικού Δακτυλίου Τρικάλων – Αγίας Μονής – Καρδίτσης – Δέλτα Λαρίσης .

Νέο χρονοδιάγραμμα τίθεται για την ολοκλήρωση των εργασιών και των παρεμβάσεων που απαιτούνται για τον Εσωτερικό Δακτύλιο Τρικάλων – Αγίας Μονής – Καρδίτσης – Δέλτα Λαρίσης, έργο ου θα συμβάλει στην αποσυμφόρηση του κυκλοφοριακού φόρτου ενός της πόλης των Τρικάλων, ενώ είναι απαραίτητο και για την αποφυγή ατυχημάτων εντός κατοικημένων περιοχών.
Βάσει της ενημέρωσης που έκανε χθες το μεσημέρι προς τους τοπικούς δημοσιογράφους ο αρμόδιος επί θεμάτων Υποδομών αντιδήμαρχος Τρικκαίων Απόστολος Κολότσιος, υπάρχει η σύμφωνη γνώμη της Περιφέρειας Θεσσαλίας σε ότι αφορά το νέο χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης που παραπάνω έργου. Έτσι ο Δήμος Τρικκαίων πλέον θα προχωρήσει στην υποβολή νέου και παράλληλα θεωρημένου χρονοδιαγράμματος του υποέργου μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του 2012, καθώς μέχρι τότε παρατείνεται η προθεσμία περαίωσης του εν λόγω έργου.
Ευχάριστα νέα .Αν μη τι άλλο η παραπάνω εξέλιξη είναι ευχάριστη για το Δήμο Τρικκαίων, σύμφωνα με τον κ. Κολότσιο μιας και "και όσον αφορά τη διαδικασία των απαλλοτριώσεων αλλά και όσον αφορά την εκτέλεση του έργου γενικότερα έλειπαν στοιχεία τεχνικά, όπως η γέφυρα που γίνεται η στατική και υδραυλική μελέτη. Αυτές οσονούπω ολοκληρώνονται και θα προχωρήσουμε στην ολοκλήρωση του έργου το οποίο είναι καθηλωμένο. Αυτό χρηματοδοτούνταν από το 3ο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, πριν από το 2007, πριν ξεκινήσει το ΕΣΠΑ, ενώ κινδύνευε μέχρι και σήμερα θα έλεγα με απένταξη, από όλη τη χρηματοδότηση, γι' αυτό και τονίζω ότι είναι ευχάριστο το αποτέλεσμα που έχουμε. Έτσι όχι μόνο δεν απεντάσσεται αλλά θα συνεχίσει η χρηματοδότησή του, απλώς τίθεται παράταση προθεσμίας περαίωσης μέχρι 31/12/12" ανέφερε.
Ο Δακτύλιος .Αξίζει εδώ να επισημανθεί ότι ο Εσωτερικός Δακτύλιος εφόσον ολοκληρωθεί διασταυρώνεται με την Ε.Ο. Τρικάλων-Πύλης (στα πρώην ψυγεία ΑΓΡΕΞ) και στη συνέχεια ακολουθώντας ανατολική πορεία καταλήγει μέσω οικοδομικών τετραγώνων του σχεδίου πόλεως στην Ε.Ο. Τρικάλων-Καρδίτσας, ενώ ολοκληρώνεται τέμνοντας την οδό Τρικάλων-Λαρίσης στο ύψος του Δέλτα Λαρίσης.
Επισημαίνεται δε ότι σε όλο το μήκος της οδού η οποία θα είναι συνολικού μήκους 1.659 μέτρων θα κατασκευασθούν δύο λωρίδες κυκλοφορίας πλάτους 6,75 μέτρων η καθεμία, πεζοδρόμιο σε κάθε πλευρά του δρόμου πλάτους 6 μέτρων.
Πρωινός Λόγος Τρικάλων .

Δεν υπάρχουν σχόλια: