Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Κρύο , ώρα να δούνε και μια άσπρη μέρα στα ορεινά .

ΠΡΟΣΟΧΗ: Θα "ασπρίσουν" για καλά τα ορεινά .

Συμβουλές πρόληψης προς τους πολίτες και ιδιαίτερα προς τους οδηγούς που θα κινηθούν στο ορεινό οδικό δίκτυο, για την αποφυγή τυχόν προβλημάτων από την απότομη μεταβολή του καιρού το Σαββατοκύριακο, δίνονται από την Περιφερειακή Ενότητα Άρτας – Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη.
Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται: «Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και ιδιαίτερα χιονοπτώσεων και παγετού που  πιθανόν να σημειωθούν σύμφωνα με τις προβλέψεις της Ε.Μ.Υ. κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου, παρακαλούνται οι οδηγοί οχημάτων που κινούνται, ιδιαίτερα στις ορεινές περιοχές, να είναι ιδιαίτερα  προσεκτικοί, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να είναι εφοδιασμένοι με αντιολιοσθητικές αλυσίδες.
Επίσης, παρακαλούνται οι κάτοικοι των περιοχών αυτών, να προβαίνουν προληπτικά στην προμήθεια ικανής ποσότητας τροφίμων και λοιπών εφοδίων, καθώς και ζωοτροφών για τα ζώα τους, για τις περιπτώσεις ολιγοήμερου αποκλεισμού λόγω χιονοπτώσεων και παγετού, σε περιπτώσεις δε εκδήλωσης τέτοιων φαινομένων, να προμηθεύονται αλάτι  από τα σημεία αποθήκευσης αυτού, σε συνεννόηση με τους Δημάρχους». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: