Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2009

Τα ίδια Παντελάκη μου , τα ίδια Παντελή μου . . . . .

Ηγεσία υπουργείου : Τα έργα στον Αχελώο θα συνεχιστούν...
Ισχυρές δεσμεύσεις απέσπασε ο νομάρχης Καρδίτσας και πρόεδρος της ΠΑΣΕ Φώτης Αλεξάκος από την ηγεσία του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για τη συνέχιση των έργων εκτροπής του Αχελώου.
Στη συνάντηση που είχε χθες με τους υφυπουργούς Γιάννη Μαγκριώτη και Θάνο Μωραϊτη συζήτησαν την πορεία των έργων μερικής εκτροπής του άνω ρου του Αχελώο, με το νομάρχη να θέτει το ζήτημα ολοκλήρωσης του έργου, οι δαπάνες του οποίου ανέρχονται μέχρι σήμερα στο ποσό των 392.000.000 ευρώ.Η ηγεσία του υπουργείου δεσμεύτηκε ότι θα παρέχει ισχυρή νομική στήριξη, μέσω των δικηγόρων της, για την απόρριψη της αίτησης αναστολής του έργου από την WWF, η οποία εκδικάζεται την επόμενη Τρίτη. Δεσμεύθηκαν δε ως πολιτεία να κινηθούν παράλληλα σε τρείς στόχους. Πρώτον, για τη συνέχιση των εργασιών στο έργο του Αχελώου, δεύτερον για την έμφαση στις καλές πρακτικές για την ορθολογικότερη διαχείριση των νερών του υδατικού διαμερίσματος της Θεσσαλίας με τις υφιστάμενες υποδομές και τρίτον για την αύξηση των πιστώσεων για την κατασκευή έργων ταμίευσης νερού και άρδευσης στη Θεσσαλία.
Ο κ. Αλεξάκος ζήτησε επιπλέον την εγγραφή στον προϋπολογισμό του 2010 ποσού 40.000.000 ευρώ για τη συνέχιση των έργων και την προετοιμασία για τη δημοπράτηση του τείχους προστασίας της Ιεράς Μονής Αγ. Γεωργίου Μυροφύλλου στο νομό Τρικάλων.
Να σημειωθεί ότι για το συγκεκριμένο θέμα δεν έχει παραδοθεί η μελέτη από την ΔΕΗ στο ΥΠΕΧΩΔΕ, προκειμένου να δημοπρατηθεί.
Πηγή :εφ."ενημέρωση" .

Δεν υπάρχουν σχόλια: